Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер не обръща внимание на критиките относно представянето си

Шумахер не обръща внимание на критиките относно представянето си

58
0

Михаел Шумахер (Мерцедес Гран при) не се впечатлява особено от критиките за представянето си от началото на сезон 2010 г., след като се завърна във Формула 1 след тригодишна пауза. Немският пилот няма достатъчно добри резултати, а това разочарова и медиите, и запалянковците в родината му. В Италия пък определени средства за масова информация се възползваха от ситуацията, за да го нападнат – мнозина тифози го смятат за предател, тъй като се смяташе, че кариерата му е приключила с Ферари и той е верен на Скудерията. Всичко това обаче въобще не трогва Шумахер.

– Виждате ли, бил съм наоколо достатъчно дълго, за да познавам това, което наричам емоционална вълна. През зимата всички изразяваха чувства, бяха много позитивни и ме подкрепяха. Но когато вълната стигне връхната си точка, то неминуемо започва да пада надолу, обратно. Същото се случва и с хората, без значение дали ти самият си причината за пропадането или има странични фактори. Резултатите ми не са възможно най-добрите, каквито очакваха някои хора. Дори аз имах по-сериозни надежди. Да, би ми харесало да съм с друго представяне, но конкуренцията е крайно сериозна. Затова и е нормално отзивите в медиите да не са позитивни. Но вие знаете, както и аз самият, какво се случва и честно казано нямам причини да съм разочарован. Все още се чувствам много щастлив. Дали на хората им харесва или не, е техен собствен избор – заяви той.

Михаел спечели последната победа от рекордните си 91 успеха в Гран при именно в Китай през 2006 г. – последният му сезон преди тазгодишното завръщане. Той обаче бе категоричен, че не гледа към миналото и не изпитва някакви особени чувства конкретно към тази надпревара от календара.

– По-скоро гледам напред, искам да направя още по-добри състезания, отколкото последните ми два старта, в които нещата излязоха извън контрола ми. Но пистата и ситуацията би трябвало да са благоприятни [за екипа и колата ни], така че това да се случи – заяви седемкратният световен шампион.