Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Не се сърдя на никого, случват се такива неща

Шумахер: Не се сърдя на никого, случват се такива неща

48
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер не е ядосан на екипа си механици, след като незавита гайка доведе до отпадането му от Гран при на Китай, а Нико Розберг спечели надпреварата.

Седемкратният световен шампион бе втори зад съотборника си след старта, а случилото се в 15-ия тур сложи край на състезанието за него. Проблемът бе с предна дясна гума и повторенията показаха опитите на механика да сигнализира наличието на проблем, но Михаел бе пуснат.

След спирането си в тревата Шумахер се прибра в бокса и малко след това отиде на питуола, откъдето догледа надпреварата и проследи триумфа на отбора си.

В третия завой забелязах, че нещо не е наред с гумата. До шестия вече имаше твърде много пушек и повредите бяха такива, че сметнах за по-удачно да спра преди да потроша нещо по-сериозно по автомобила. Не съм ядосан на никого. Всъщност съжалявам за едно от момчетата, тъй като предполагам, че се чувства отговорен за случилото се. Но това е част от играта – заяви германецът пред ВВС.

Михаел не пропусна да отбележи колко силно вървеше Мерцедес F1 W03 в Шанхай:

В Австралия ви казахме, че износването на гумите е прекалено високо. В Малайзия не бе достатъчно, така че явно тук се получи нещо по средата. Изглежда сме намерили пътя си за настройки.