Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Не трябва да подценяваме Рено

Шумахер: Не трябва да подценяваме Рено

58
0

Михаел Шумахер и Ферари твърдят, че няма да подценяват Рено при подготовката си за оставащите три старта от календара.
###
Михаел Шумахер и Ферари твърдят, че няма да подценяват Рено при подготовката си за оставащите три старта от календара. Германецът демонстрира още увереност, че в Скудерията са готови за борбата за титлата особено след добрите резултати, постигнати на тестовете на Муджело миналата седмица.
“Работихме добре и считам, че имаме отлични перспективи. Мисля, че можем да спечелим титлата отново, но според мен ще е трудно. Не трябва да подценяваме Рено и със сигурност няма да допуснем тази грешка. Ще наблегнем върху силните си страни, ще направим всичко по силите си и ще дадем цялата си енергия за последните три старта. Едва тогава ще разберем какъв ще е изходът”, заяви Шумахер и допълни: “Още веднъж обаче казвам, че имаме много добри шансове. Що се касае до конструкторския шампионат сме в доста изгодна позиция, защото в последните няколко състезания видяхме как Фелипе (Маса – б.р.) постигна доста солидни резултати”
Михаел не скри факта, че пистата в Шанхай не е най-успешната за него, особено след миналата година, когато се сблъска с Кристиан Алберс на път за стартовата решетка, а след това загуби време зад колата за сигурност по време на състезанието. Въпреки това Шумахер вярва, че тази година събитията могат да се развият значително по-добре.