Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Не знам да се радвам ли или да тъжа

Шумахер: Не знам да се радвам ли или да тъжа

115
0
Михаел Шумахер

Смесени чувства изпитваше Михаел Шумахер на финала на Гран при на Канада, след като броени обиколки преди карирания флаг бе задминат и от Марк Уебър (Ред Бул), и от Дженсън Бътън (Макларън).

След това състезание половината от мен се радва, а другата – плаче, тъй като не съм съвсем сигурен дали трябва да се вълнувам или да съм тъжен – призна седемкратният световен шампион. – Щеше да е повече от прекрасно да финиширам втори, след като малко преди финала вървях на тази позиция. Но въпреки че нещата не се получиха накрая, можем да сме щастливи от резултата и невероятната битка, която водихме. Добрата стратегия след червения флаг направи това възможно и съм безкрайно доволен за отбора. Искам да изразя възхищението си и от публиката, останала и в най-лошите моменти на трибуните. Това беше впечатляващо и съм доволен, че участвах в невероятно състезание.

Съотборникът му Нико Розберг бе по-назад, като освен това и той удари Камуи Кобаяши, давайки същото обяснение като Ник Хайдфелд (Рено) за сблъсъка: японецът намалил внезапно скоростта и пилотът на Мерцедес просто нямало къде да отиде.

Предното ми крило се повреди и в последния тур направо се откачи. Почти същото – но в този случай аз бях удареният – стана и с [Адриан] Сутил. Може би трябваше да съм малко по-агресивен при спиранията, да вляза по-рано, но в такива условия рисковете трудно се преценяват. И въпреки че резултатът ми не бе добър, съм сигурен, че феновете са се зарадвали на вълнуващата надпревара. Ще извлечем някои позитиви от уикенда и ще се борим за силно представяне във Валенсия – коментира Нико.