Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер обядва във Ферари, докато Розберг работи

Шумахер обядва във Ферари, докато Розберг работи

30
0

Нико Розберг кара през целия втори ден тестове във Валенсия за Мерцедес Гран при, като успешно изпълни програмата си. Базовите настройки на MGP W01 бяха направени още вчера сутринта при първото му сядане зад волана, а днес той направи цяла състезателна дистанция и общо 119 обиколки. Германецът все още не се чувства напълно удобно в автомобила – още вчера призна, че седи твърде ниско и на моменти въобще не вижда трасето. Това обаче не му попречи да изпълни съвестно всички дадени му указания и дори бе доволен от деня като цяло.

– Наистина успяхме да си свършим работата – направихме доста неща. Успешно покрихме състезателна дистанция във втория ден, в който колата е на писта. Хареса ми как се държи в серия от обиколки с много гориво. Забавянето бе малко, а балансът – добър. Все още трябва да се поработи върху позицията ми в кокпита, тъй като днес пропаднах сантиметър и половина надолу, а това обяснява влошаването на видимостта към края на пробите. Но това е нещо, което ще поправим още за следващия тест. Като цяло записахме позитивно начало на предсезонните си тренировки и ми харесва работата с тима, чувствам се много удобно тук – разказа накратко за деня си Розберг.

Междувременно Михаел Шумахер имаше свободна програма, но цял ден бе на пистата, улеснен от факта, че на практика живее до нея в момента. Седемкратният световен шампион ползва моторхоума на брат си Ралф и го е разположил точно до „подвижната къща“ на съотборника си Нико Розберг. Преди обяд той излезе да потича, докато колегите му правеха изпитания на трасето, а след това се отби до… Ферари. Германецът има слабост към италианската кухня след толкова години в червен овърол и с удоволствие се справи с порция спагети със зехтин, чесън и пеперончино (сорт люти чушки – б.р.). Фелипе Маса с усмивка коментира, че на Михаел просто му е домъчняло за моторхоума на Скудерията, защото „при нас е най-добрата храна в света на Формула 1!“

Утре Шумахер приключва пробите за Мерцедес. Последният ден от тестовете на Рикардо Тормо се очаква с голямо нетърпение, тъй като и Фернандо Алонсо ще е на трасето.