Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер отбелязва своята Гран при №300 в Белгия

Шумахер отбелязва своята Гран при №300 в Белгия

48
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер ще отбележи своята Гран при №300 през уикенда в Белгия следващата седмица, когато световният шампионат на Формула 1 започва отново след лятната ваканция на отборите.

Пистата Спа-Франкоршамп определено има изключително специално място в живота на седемкратния световен шампион. Той започва да се състезава в Гран при на това трасе през 1991 г., а през 1992-ра печели там първата от своите 91 победи. Миналия сезон Шумахер отбеляза в Белгия 20 години кариера и от последен на грида финишира пети в надпреварата.

Спа е като хола ми – обича да казва Михаел преди този старт. – Определено е най-добрата писта в цял свят. Изумително е как толкова важни за мен моменти се случват точно там – дебют, първа победа, победа, с която спечелих титла, много великолепни състезания. Фактът, че ще карам в своята Гран при №300 следващия уикенд на Спа, изглежда неизбежен на фона на това изброяване. Ще отпразнуваме подобаващо случая. Горд съм, че съм едва вторият пилот в историята с такова постижение (рекордът се държи от Рубенс Барикело с 326 старта – б.р.) и без съмнение очаквам с нетърпение този толкова специален уикенд. Вървяхме чудесно на Спа през миналия сезон. Сега ще направя всичко възможно за още една силна надпревара – допълни германецът.

Съотборникът му Нико Розберг също обича да се състезава на Спа.

Кръгът в Белгия е един от най-обичаните за сезона и е на едно от любимите ми трасета. Пистата е изключителна, а Червената вода безспорно е най-вълнуващият завой в календара. Беше хубаво да си починем през изминалия месец, да изкараме малко време със семействата си, но сега нямам търпение да заработим отново – сподели Нико.

Шефът на екипа Рос Браун също отбеляза, че тимът е презаредил батериите си през ваканцията, за да е във форма за напрегнатата втора половина от сезон 2012 г.

Имахме само няколко работни дни, в които да се трудим по подобренията си заради затварянето на фабриките, но работихме упорито. Спа е една от класически писти в календара и страхотно място за наблюдаване на спорта ни. Уикендът ще е почти гарантирано вълнуващ заради променливото време. Михаел ще празнува своя старт №300 и това е фантастично постижение – каза англичанинът.