Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер отново притеснен от вибрации

Шумахер отново притеснен от вибрации

63
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер пропусна за малко влизането в третата част на квалификацията, като само 0,018 сек. го разделиха от класиране в топ 10. Той не бе особено доволен от представянето си, още повече, че неговият колега Нико Розберг успя да се класира седми. Германецът е решен да намери причините за изоставането си.

„Смятам, че в сравнение с Нико ми липсваше доста. Не само тези 0,018 сек., ами доста повече. Сега трябва да направим обстоен анализ и да разберем, какви са причините за това представяне.

Като за начало не бях особено доволен от последния комплект гуми, които използвах. Имах силни вибрации – както на последното състезание в Корея. Това определено не ми помогна, но не това бе големия проблем.“

Така всички надежди на германеца остават за състезанието, но той не е сигурен, дали нечетните позиции на стартовата решетка дават предимство.

„Не съм много сигурен, дали едната или другата страна на решетката е по-добра и по-чиста. Да стартирам между двете щеше да е перфетно, но е ясно, че никой не може да започне състезанието от там.

Разбира се, надявам се да влезем в точките, защото състезателното ни темпо е добро и мисля, че можем да се преборим за местата след първите три топ отбора. Да се надяваме и за нещо повече.“