Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Победа за мен е малко вероятна, но битката зад Ред Бул...

Шумахер: Победа за мен е малко вероятна, но битката зад Ред Бул ще е особено оспорвана

17
0
Михаел Шумахер

Разликата между успеха и провала ще е още по-малка тази година в сравнение с предходни сезони, смята Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион започва третия си сезон с Мерцедес, след като се завърна във Формула 1 през 2010 г., но досега няма успехи след подновяването на кариерата си.

Понастоящем Михаел очаква значително по-близка битка с Ред Бул – и той смята, че те са фаворити на настоящия етап от сезона.

Победа за мен е малко вероятна, Ред Бул ще са напред. Зад тях битката ще е оспорвана и много бързо може да се превърнеш в герой или в провал. Много ще зависи от това как настройваш автомобила си за конкретната писта. Нашата кола е издръжлива и това е чудесно. Още първите впечатления бяха положителни. Всичко премина добре от самото й излизане на трасе, така че потенциал има. Започваме този сезон далеч по-добре подготвени, отколкото през последните два и можем изцяло да се концентрираме върху развитието на колата – обясни Шумахер.

Според него скоростта на F1 W03 също е обещаваща и той се надява да го демонстрира в Мелбърн.

Направихме сериозно количество километри по време на тестовете и научихме много. Определено направихме стъпка напред. Ще изчакам първите стартове, за да преценя колко голяма е тя и на какво се равнява спрямо съперниците ни. Внимателен съм, защото миналата година се опарихме, разчитайки на данните от тестовете. И защото виждаме, че разликите наистина ще са малки. Все още нямам ясна картина. Можем да кажем, че просто представянето ще е по-близко, отколкото преди година – допълни Михаел.

На редовния въпрос дали ще остане във Формула 1, той бе категоричен, че това въобще не е важно в момента и изобщо не мисли по темата. Анализ на случващото се в Мерцедес, подробности за новата им кола и за това има ли шанс Шумахер наистина да продължи договора си след този сезон може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (147).