Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер подкрепя Фетел в битката за титлата

Шумахер подкрепя Фетел в битката за титлата

49
0

Михаел Шумахер изказа подкрепа за сънародника си Себастиан Фетел в тазгодишната борба за титлата във Формула 1. Седемкратният световен шампион предупреди Фетел да не счита битката за приключена, докато в действителност не приключи.

Фетел, който спечели Гран при на Япония, понастоящем е на 16 точки след лидера в шампионата Дженсън Бътън при оставащи само 2 състезания. Въпреки това Шумахер счита, че сънародникът му не трябва да се предава независимо от всички обстоятелства, които са срещу него.

„Мисля, че помага да разсъждаваш по начин, който съм следвал през цялата си кариера: Нищо не е свършено, докато не свърши. Затова трябва да се бориш до самия край. Във Ферари съживявахме този опит доста успешно години наред. Сигурен съм, че и този път ще стане така. Себастиан също трябва да изповядва този възглед, защото все още има шанс да спечели титлата. Само по себе си това също е голям успех. Сигурен съм, че той ще направи всичко възможно, за да се представи на ниво в оставащите две състезания. Математически все още всичко е възможно и ще стискам палци за Фетел.“