Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Поне ще тръгна от чистата страна на пистата

Шумахер: Поне ще тръгна от чистата страна на пистата

48
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер постигна целта си да стигне най-бързите 10 в квалификацията за Гран при на Сингапур, но остана девети на грида и в крайна сметка заяви, че е сравнително доволен от представянето си.

– Опитахме различни настройки, които в определени аспекти се оказаха от полза, а в други – не толкова. Но продължава да е истинско удоволствие да карам на тази писта по това време на вечерта, определено е специално изживяване. Със сигурност е различно да управляваш колата си на изкуствена осветление, но това въобще не влияе на представянето. Що се отнася до деветото ми място, то означава, че ще тръгна от сравнително по-чистата страна на пистата. Планът ще е да опитам да взема няколко позиции на старта и след това ще видим какво ще стане – каза още седемкратният световен шампион.

Рос Браун също заяви, че тимът е сравнително доволен от постигнатото по улиците на Сингапур до момента.

– Нещата с болидите не бяха толкова добре, колкото вчера, но инженерите и пилотите свършиха великолепна работа и намериха някои подобрения. Вероятно класирането отразява потенциала на автомобила ни. И двамата ни състезатели са откъм по-чистата половина трасето, а колата не натоварва прекалено гумите – допълни англичанинът.