Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Почувствах се комфортно на пистата още от началото

Шумахер: Почувствах се комфортно на пистата още от началото

68
0

Михаел Шумахер бе изключително удовлетворен от теста с кола от GP2, който той проведе днес на пистата Херес в Испания. Германецът обаче не успя пълноценно да се запознае с работата на сликовете, защото времето в Испания днес бе дъждовно. Той обаче изрази надежда, че ще успее да направи това през следващите два дни, когато тестовете за него ще продължат.

„Денят бе добър, най-вече заради това, че след дълъг период аз отново имах възможността да седна в кола, която е близо до сегашните автомобили във Ф1. Въпреки че времето не бе съвсем такова, каквото ни се искаше, всичките ми сетива бяха мобилизирани до краен предел, като дори само заради това тестът си струваше.

За съжаление през цялото време бе прекалено мокро, за да се кара със сликове. Опитах да покарам с тях на два пъти, но трябваше да се върна в бокса незабавно. Все пак успях да се възползвам доста от престоя си на пистата, защото независимо че нивата на G-сили във Ф1 не могат да се постигнат тук, все пак може да се работи върху комуникацията с инженерите. Освен това за моя радост, чувството да бъдеш на лимита се появи отново и то много скоро.

Почувствах се комфортно на пистата още от самото начало и естествено искам да благодаря на нашия отбор и на сериите GP2 за възможността да карам тук“, обясни 7-кратният световен шампион в своя уебсайт.