Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер преживял весел следобед на Монца

Шумахер преживял весел следобед на Монца

41
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън,Михаел Шумахер,Монца 2011

Михаел Шумахер потвърди възходящата посока, в която върви екипът на Мерцедес с представянето си на Монца днес. След като завърши пети на Спа, тръгвайки последен, днес в Италия рекордьорът по постигнати победи и титли направи същото и днес, като през голямата част от надпреварата водеше успорвана битка с Люис Хамилтън, изпълнила с удоволствие феновете по трибуните и пред телевизионните екрани.

„Станах и гледах този двубой прав, защото просто напрежението бе изключително“, призна Норберт Хауг, спортният директор на Мерцедес. „Така се борят в състезание истинските пилоти. Да се защитаваш по този начин с кола, която отстъпва като представяне – беше нещо изключително.“

„Един весел следобед“, по този начин описа събитията пък самият Шумахер с широка усмивка. „Разбира се още преди старта се надявах да успея да се задържа в челото. Хубаво бе, че надеждите ми се сбъднаха.

Съвсем умишлено задържах леко оборотите преди старта, за да не превъртя гуми и да използва максимално грипа им. Това се получи перфектно. Използвах аеро сянката оптимално и в един момент от лявата страна видях свободно пространство. Мислех си, че врата е отворена и трябва да се възползвам от това.“

Шумахер излезе трети в началото на състезанието и дълго време отбиваше атаките на Хамилтън, но още при първата атакуваща маневра на Бътън, той бе безпомощен.

„Използвах максимално качествата на колата си и правилата, за да се защитя. Според мен оставях достатъчно място. На някои места може би е било на косъм, но все пак това е Формула 1.

От ФИА помолиха да бъда внимателен. Люис е известен като твърд пилот, моята репутация не е много по-различна. Това бе истински рейсинг. Движехме се по границата, но щом от ФИА не са видяли нищо тревожно, значи всичко е ОК. Мисля че този двубой е доставил удоволствие на всички фенове и не само на тях.

Говорех с екипа по радиото и за малко колата ми бе на прекъсвача в края на правата. Това бе причината поради която той успя да ме изпревари. Но да го задържа толкова време зад себе си бе повече от колкото самият аз очаквах. Той бе по-бърз, значително по-бърз от мен. Когато ме изпревари обаче, не успя да се откъсне напред, което лично мен ме изненада.

Аз съм във формата, в която съм си обикновено. И двете последни писти паснаха много добре на характеристиките на колата ни. На Спа времето помогна стратегията ни да подейства. Ако изключим Марк Уебър, които ако не бе отпаднал трудно щях да задържа зад мен, съм радостен, че успях да изпреваря Маса. Извлекохме максимума днес и затова трябва да сме доволни.

Разбира се бих желал да се кача и на подиума, нещо което много хора очакват и желаят. Мисля, че ще успея, ако не тази година, то поне следващата. Сигурен съм, че екипът ни ще направи крачка напред през следващия сезон. Тогава качването ни на подиума ще е постижимо.“