Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер проявява признаци на съзнание и пробуждане

Шумахер проявява признаци на съзнание и пробуждане

30
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер, снимка Мерцедес

Михаел Шумахер проявява признаци на съзнание и пробуждане, съобщи мениджърът му Сабине Кем. Това е първо изявление от нея от март, когато бе заявено, че има окуражаващи знаци в състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1.

Шумахер падна на 29 декември миналата година при ски спускане, след което претърпя две мозъчни операции в университетската болница в Гренобъл, където е и до момента. Той бе поставен в изкуствена кома, като през януари лекарите започнаха изваждането му от това състояние.

В изявлението на Кем няма подробности, но това е най-положителната новина, оповестена от нея, от инцидента досега. Тя идва след разпространяващите се от няколко дни слухове, че съпругата на 45-годишния бивш пилот Корина Шумахер строи истинска болница в имението им в Швейцария, където да прибере Михаел и да се грижи за него.

Михаел прави прогрес по пътя си. Проявява признаци на съзнание и пробуждане. Ние сме до него в тази дълга и трудна битка заедно с екипа от болницата в Гренобъл и оставаме уверени (в добрия изход). Бихме искали да благодарим на всички ви за продължаващото съчувствие. В същото време отново ви молим за разбиране, тъй като не възнамеряваме да разкриваме подробности. Това е необходимо, за да опазим личното пространство на Михаел и семейството му, както и да дадем възможност на медицинския екип да работи на спокойствие – се казва в изявлението.