Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер се гордее с постиженията на Фетел

Шумахер се гордее с постиженията на Фетел

32
0
Михаел Шумахер,Себастиан Фетел

Рекордьорът по титли във Формула 1, Михаел Шумахер, е горд от успехите на своя „наследник“ Себастиян Фетел.

„Радвам се, когато гледам начина на каране на Себастиян“, споделя Шумахер пред немското списание Шпорт билд. „Той е силен, мотивиран и има много силен отбор, изграден около себе си, определено съм впечатлен от тях. Това е изключително преживяване за мен, защото аз се познавам със Себастиян отдавна.

Още си спомням малкото момче, с което се запознахме на картинг пистата в Керпен. Горд съм с неговите постижения, които не престават да ме радват.“

Фетел може през тази година да стане третия пилот след Фанджо и Шумахер, който печели трета титла подред. В третата година от завръщането си пък 7-кратния шампион все още се бори да се качи на подиума. Причината за трудностите на Мерцедес според опитния шампион се корени малко назад във времето.

„Изригването на екипа през 2009 г. бе невероятно. Спечелването на титлите през този сезон изглеждаше в един момент дори парадоксално, но не помогна на екипа да се развие в правилната посока. Хвърлянето на всичко в борбата за титлите доведе до това, че върху колата за 2010 г. почти не бе работено.

От тогава екипа работи на пълни обороти, за да постигне нови успехи. Оптимист съм за бъдещето на отбора.“

Това че във вътрешния двубой с Нико Розберг до момента Шумахер изостава, не е проблем за шампиона.

„Нико върши много добра работа, по този въпрос всички в отбора са единодушни. Мога да отбележа само, че в квалификациите той е изключително силен и често е по-бърз от мен. През 2011 г. аз по-скоро бях по-добър в състезанията. Но успехът не може да бъде гарантиран никога и това е хубавото в надпреварите и нашия спорт. Обичам предизвикателствата и знам, че за успеха трябва да се работи здраво и не се получава даром.“