Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер се извини

Шумахер се извини

81
0

Извинение за това, че е съсипал квалификацията на Фернандо Алонсо, поднесе Михаел Шумахер след края на Гран при на Монако, но отрече нарочно да е спрял в края на сесията за място.
###
Извинение за това, че е съсипал квалификацията на Фернандо Алонсо, поднесе Михаел Шумахер след края на Гран при на Монако, но отрече нарочно да е спрял в края на сесията за място. Освен това допълни, че все още е шокиран от наложеното му късно снощи наказание преди надпреварата.
Звездата на Ферари се справи прекрасно с положението и стартирайки от питлейна завърши пети.
По време на състезанието очевидно нямах време да разсъждавам какво се е случило, но пък точно преди старт трябва да си изчистиш ума от всичко и да се съсредоточиш единствено върху надпреварата – заяви Михаел. – Трябва да призная обаче, че разочарованието съвсем не ми е минало, особено след като се видя какво можехме да направим днес. Строгостта на наказанието остави всички ни в състояние на шок.
В същото време седемкратният световен шампион продължава да настоява, че спирането му в края на квалификацията не е било умишлено. Освен това допълни, че е свикнал да живее с непрекъснати критики.
Човекът, който седи в колата обаче, съм и аз и аз единствен знам какво чувствам и какво се случва в нея. Мога само да се извиня за това, което стана, но то не бе нарочно – каза Шумахер.