Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер се оттегля в края на сезона

Шумахер се оттегля в края на сезона

64
0

Михаел Шумахер, най-успешният пилот в историята на Формула 1, се оттегля от активна спортна дейност в края на сезон 2006 г. Седемкратният световен шампион сам обяви толкова дълго чаканото решение за бъдещето си, след като спечели днес по великолепен начин Гран при на Италия. На пресконференцията след финала очевидно силно развълнуваният Михаел заяви, че това е била последната му надпревара на Монца пред тифозите на Ферари.
Кариерата на Шумахер, започнала през 1991 г. по доста необичаен начин, безспорно е най-успешната в Гран при. Германецът държи почти всички рекорди в историята на спорта. Седемте му титли са най-голямото му постижение, но освен това той има най-много победи, полпозишъни и т.н. Единственият рекорд, до който няма да стои името му, е този за най-много участия в F1.
Понастоящем пък Михаел има реален шанс да се пребори и за осма, след като днес разликата между него и Фернандо Алонсо в класирането при пилотите стана едва 2 точки.За тези повече от 15 години, в които се състезава във Формула 1, Михаел Шумахер остави уникален отпечатък върху спорта. Понякога противоречив като характер и взети решения, германецът безспорно е уникален на пистата. Оттеглянето му без съмнение ще има огромен отзвук в F1 и автомобилния спорт въобще.