Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер се връща до Европа за тестове

Шумахер се връща до Европа за тестове

56
0

Михаел Шумахер потвърди, че ще участва в тестовете на Херес тази седмица, за да се подготви Ферари по най-добрия начин за битката при конструкторите.
###
Михаел Шумахер потвърди, че ще участва в тестовете на Херес тази седмица, за да се подготви Ферари по най-добрия начин за битката при конструкторите.
След загубата на почти всякакви надежди за титлата при пилотите на Сузука, Жан Тод не бе сигурен дали германецът ще се върне до Европа за изпитанията. Въпреки това Шумахер заяви, че ще участва независимо от случилото се в Япония.
„Ако тестовете са необходими за Бразилия, не виждам защо това не трябва все още да е причина. Когато си мисля за шампионската титла, все едно, че тя почти се е изпарила, но има и отличие при конструкторите, за което да се боря. Затова искам да дам максимума от себе си докато съм във Ферари. Няма никакъв проблем ще летя до Европа”, заяви съвсем уверено Шумахер. Той ще бъде на изпитанията в сряда и четвъртък, а тест пилотите на Скудерията Марк Жене и Лука Бадоер ще карат ден преди него. Шумахер ще си вземе сбогом с тест екипа на парти след края на изпитанията в Испания.
Една от основните цели е на Херес от Скудерията да проверят възможностите на двигателя си за Бразилия – V8s, който ще бъде използван само в последния старт. Според Рос Браун така ще успеят да увеличат потенциала на настоящия си агрегат, въвеждайки някои нови елементи.