Начало Картинг Шумахер строи картинг писта с Херман Тилке

Шумахер строи картинг писта с Херман Тилке

111
0
картинг,Михаел Шумахер

Михаел Шумахер ще сътрудничи на Херман Тилке в изграждането на нова картинг писта до Кьолн (Германия) според информация от германския вестник Кьолнер Експрес. Плановете са трасето да се превърне в най-доброто за картинг в Европа.

Ще построим най-добрата писта в Европа – заяви Герхард Ноак, който е помогнал за развитието на кариерите на Шумахер и Себастиан Фетел още от картинга и който продължава да работи с млади пилоти.

Херман Тилке, който е архитект на всички нови конфигурации, намерили място в календара на Формула 1 през последните 13 години, също потвърди информацията за строежа на новото трасе:

Плановете са готови.

Шумахер пък тества картинг от клас KZ на производителя на шасита Тони Карт на италианската писта Лонато. Той проведе изпитанията миналата седмица и времената му са били много добри.

Миналата година седемкратният световен шампион от Формула 1 подписа договор с Тони Карт за тест пилот през предстоящия сезон. От испанския вестник Ел Мундо Депортиво обаче информират, че германецът може да участва и в състезания през 2013 г.