Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер смята Алонсо и Маса за фаворити

Шумахер смята Алонсо и Маса за фаворити

43
0

По време на днешния обяд в тестовете в Барселона Михаел Шумахер малко поразсея песимистичните си думи от вчера, че Мерцедес едва ли са в състояние да спечелят първото състезание тази година в Бахрейн след 15 дни, но бе откровен, че Ферари изглеждат фаворити.

– Мисля, че наистина тези, които ще бъдат цел за останалите, са [Фернандо] Алонсо и [Фелипе] Маса – каза Михаел. – Да, разбирам защо Алонсо бе толкова щастлив снощи, познавам отлично тези хора и обстановка и никак не съм учуден, но нека наистина да не прибързваме.

Седемкратният шампион заяви, че снощи при анализа на данните се е поуспокоил по отношение темпото на своя тим и че всъщност за разлика от съперниците си, той още не е тествал нито веднъж квалификация. Колата на Мерцедес също така ще получи и нови аеродинамични детайли преди първия кръг от шампионата в Бахрейн (нов двоен дифузьор).

Според Михаел атмосферата в Мерцедес е чудесна в момента и заедно с Нико Розберг работят в пълна хармония по развитието на колата ден след ден.

Що се отнася до промяната във вече изградения му през последните три години семеен живот, Шумахер сподели, че едва ли 19 уикенда ще се отразят така пагубно върху него, както преди, когато във вторник след всяко състезание заминаваш за тестове.