Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Това не са резултатите, които очакваме от себе си

Шумахер: Това не са резултатите, които очакваме от себе си

42
0
Михаел Шумахер

Двата болида на Мерцедес ще стартират от пета редица в утрешното състезание на пистата Йеонгам в Южна Корея. Нико Розберг зае деветото място в последната част на квалификацията, като зад него остана само Михаел Шумахер. Рекордьорът по титли от своя страна направи едва ли не против волята си своя единствен опит в края на квалификацията.

“Знаех, че можем да спечелим максимум осма позиция и затова не бях убеден, че трябва да излизам в последната част на квалификацията”, заяви Шумахер пред RTL. “В последния сектор колата бе доста нестабилна отпред и за съжаление не успях да дам достатъчно добро време. Влизането в топ 10 е крачка напред, но не е това, което ние очакваме от себе си – без съмнение.

Проблемът не бе в гумите. Най-доброто постигнато от мен време днес дори бе с карани гуми. Това често ми се случваше в свободните тренировки, което ми дава надежди за състезанието.”

Шумахер и Хамилтън за малко не се ударих в бокса при излизането за последните опити. От Мерцедес поеха вината за случилото се, което може да доведе и до наказание за техния пилот.

“За радост питлейна тук е достатъчно широк. Той ме видя навреме и за радост взе правилното решение. Съжалявам, но от този ъгъл въобще не го видях. За съжаление стават подобни неща”, заяви Шумахер в заключение.