Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Въобще не беше лесна победа

Шумахер: Въобще не беше лесна победа

30
0

Победата въобще не бе лесна, заяви след финала на Гран при на Европа Михаел Шумахер. Звездата на Ферари допълни, че метеорологичните условия и силният вятър допълнително са го затруднили.

###

Вървяхме доста добре, но вятърът бе причината да се следва трудно друг автомобил на определени места – каза той.

Седемкратният световен шампион се надявал да поеме лидерството още при първите спирания в бокса, но едва не изпуснал колата си при влизането в пита.

Натиснах твърде много в шестия завой и удържах за малко. Затова трябваше да изчакам до вторите боксове. Вървяхме (с Фернандо Алонсо – б.р.) различно в отделните етапи на състезанието. Ту той беше по-бавен, ту аз, така че имах възможност да поддържам темпото – допълни германецът, който се радваше като малко дете на победата си.

Техническият директор на Скудерията Рос Браун пък вярва, че надпреварата е била решена в момента, в който Михаел е останал тур повече от Алонсо на трасето още при първите спирания в пита. Така Ферари са били в състояние да сипят на германеца гориво, достатъчно за повечето обиколки преди вторите питове, след като видели колко бензин е получил Фернандо.

Малко се поизпотихме преди вторите спирания. Беше важно да останем на пистата два или три тура по-дълго тогава, защото гумите бяха бързи в края на серията обиколки. От там дойде напрежението – Михаел малко трудно се държеше стабилно с тези от втората част на надпреварата – обясни англичанинът.