Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер впечатлен от тима на Мерцедес

Шумахер впечатлен от тима на Мерцедес

55
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер остана впечатлен от начина, по който отборът му Мерцедес Гран при се справи със сезон 2010 г. във Формула 1 и в частност с последните няколко състезания, сподели самият той в коментара си преди 18-ия кръг от първенството в Бразилия.

– Напоследък нямаме кой знае какво развитие [по колата], но въпреки това направихме някои обещаващи представяния. Характеристиките на пистата Интерлагос не се различават твърде много от тези на последните трасета, на които се състезавахме. Затова и тръгваме за Бразилия с увереност. Бойният ни дух е на ниво и ни се иска да приключим сезона добре – допълни седекратният световен шампион.

Съотборникът му Нико Розберг също обича пистата в Сао Пауло и очаква с нетърпение предпоследното състезание за годината.

– Бразилските фенове винаги са фантастични, а Интерлагос е прекрасна писта, така че нямам търпение за състезанието в Сао Пауло. Тясната вътрешна част и дългата права правят конфигурацията уникална. Фактът, че Интерлагос е на сериозна надморска височина означава, че мощността ще е по-ниска заради разредения въздух. Колата ще е с по-ниско сцепление и аеропритискане, което е предизвикателство. Има някои добри възможности за изпреварване, а времето винаги може да има ключова роля през уикенда – сподели Розберг.