Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: За бъдещето след края на договора ми ще мисля догодина

Шумахер: За бъдещето след края на договора ми ще мисля догодина

35
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер не прави планове за времето след изтичане на настоящия му договор с Мерцедес във Формула 1 – въпреки подобрението в представянето му и това на екипа напоследък, заяви самият той. Контрактът на седемкратния световен шампион е за три години (до края на сезон 2012 г.) и германецът вече многократно заяви, че ще го изпълни. В момента обаче е твърде рано да обмисля бъдещето, допълни пилотът.

Въобще не ми пука за нечии предположения. Понастоящем няма никакъв смисъл да говорим за бъдещето ми. Не искам да навлизам в каквито и да било дискусии по въпроса – непоколебимо отсече Шумахер. – Планирането ще се случи, но чак догодина. Тогава ще реша какво искам да правя по-нататък.

Михаел все още не се е качвал на подиума след завръщането си във Формула 1, но в последните два старта (в Белгия и Италия) направи наистина запомнящи се представяния. Защитата му срещу Люис Хамилтън (Макларън) на Монца предизвика дълги обсъждания и спорове, но това се случва често с Шумахер и далеч не го впечатлява толкова сериозно – още повече, че реакция от страна на отговорните лица на трасето нямаше.