Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: За първи път ще се състезавам на писта, където един от...

Шумахер: За първи път ще се състезавам на писта, където един от завоите носи моето име

126
0
Михаел Шумахер

Поредна домашна Гран при предстои на тима на Мерцедес, в който се чувстват по-добре след последния кръг във Великобритания.

Този сезон е трудно да се правят предвиждания за надпреварите, но мога да кажа със сигурност това: допълнителните ни подобрения ще ни дадат допълнителна мотивация – обясни Михаел Шумахер. – Видяхме известен напредък на Силвърстоун с новата изпускателна система, както и по-лека работа с гумите, така че тръгваме за следващата надпревара (която също е домашна за нас) с прекрасно чувство и в борбен дух. Определено искаме да демонстрираме възможно най-добро представяне пред публиката в Германия. Освен това за първи път ще се състезавам на пистата, където един от завоите носи моето име и ми се иска да вярвам, че това ще ме накара не само да се гордея, но и ще съм по-бърз.

И за Нико Розберг надпреварата на Нюрбургринг е специална. Другия уикенд той ще има шанс да кара колата на Хуан Мануел Фанджо от 1954 г. на старото трасе Нордшлайфе.

Нямам търпение и за истинското състезание. Надявам се да направим пак една стъпка напред с новите компоненти и да приближим още малко най-бързите. Ще е невероятно да карам пред немската публика на трибуната Мерцедес-Бенц – допълни той.