Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер заложил на компромисни настройки, за да е по-силен в състезанието

Шумахер заложил на компромисни настройки, за да е по-силен в състезанието

68
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер потвърди чудесната скорост на Мерцедес F1 W03 с трето място в квалификацията за Гран при на Малайзия. Седемкратният световен шампион бе бърз и в трите квалификационни сегмента, след което заяви, че в настройките на автомобила му има известен компромис с оглед утрешната надпревара.

Това бе максимумът, но колата определено има потенциал – заяви германецът, който вчера смяташе, че ще се бори за пето-шесто място на стартовата решетка. – Опитахме да намерим оптимален компромис между квалификация и състезание. Според мен го постигнахме. Всички отбори имат определени тревоги, но ние сме се подготвили за предизвикателствата. Научихме си урока в Австралия и аз съм повече от доволен от прогреса ни – допълни пилотът.

На Албърт парк миналия уикенд Мерцедес имаха грижи с гумите, тъй като ги изхабяваха прекалено бързо. Този проблем беляза голяма част от сезона им през 2011 г. и се смяташе, че е решен предвид темпото от предсезонните тестове. Оказа се, че не е съвсем така, макар от отбора и Пирели да не изразяват притеснения по въпроса.

Според моторсторт директора на доставчика на гуми Пол Хембри ситуацията с това как върви F1 W03 с гумите се преекспонира.

И двамата пилоти на Мерцедес бяха в страхотни позиции преди отпаданията им. Нико Розберг се бореше с други автомобили и това го направи по-агресивен, отколкото по принцип е, защото правеше опити за изпреварвания. Михаел също вървеше много добре – заяви той.

Шумахер не завърши австралийския кръг заради повреда в скоростната кутия.