Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Зрителите намаляват заради високите цени

Шумахер: Зрителите намаляват заради високите цени

70
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Хокенхайм

Развитието на шампионата във Формула 1 през тази година е по-интересно от всякога. Девет кръга преди края му петима пилоти имат реален шанс да се преборят за титлата, а да се предвиди, кой ще победи в следващото състезание си е чиста рулетка.

Въпреки това интересът в много страни бележи спад, както показва статистиката и продажбите на билетите в за състезанията поне в Европа.

„Това че на състезанията идват по-малко зрители със сигурност има връзка с високите цени на билетите“, размишлява Михаел Шумахер в интервю за вестник Билд. „В глобален мащаб икономическата ситуация е трудна и хората мислят внимателно, за какво да похарчат парите си.“

Според Шумахер състезанието в Германия в края на юли е било посетено от задоволителен брой зрители. В деня на състезанието на Хокенхайм са влезли 59 хил. човека, което е само с 4 хил. по-малко от последното състезание там през 2010 г.

Надпреварата пред телевизорите пък в Германия са проследили общо 6,5 млн. зрители. Това е повече от средната цифра за сезона, която е малко над 5 млн. За сравнение обаче зрителите на RTL по време на годините, когато Шумахер доминираше, са стигали до 10 млн.

„Тогава времената бяха различни“, обяснява Шумахер. „Никога преди мен не е имало немски пилот, борещ се за титлата. И тогава идва един малък келеш от Керпен и успява да спечели. Това създаде еуфория, но сега нещата малко по-малко изстиват. Сега имаме една стабилна база, но трудно може да очакваме подобно развитие.“