Начало Избрани Шумахер: Бях доста шокиран по време на първия си уикенд в бокса...

Шумахер: Бях доста шокиран по време на първия си уикенд в бокса на Мерцедес

3268
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Мерцедес

Мик Шумахер призна коментира новата си роля в F1. Германецът призна, че е бил шокиран да види колко много работа се върши в отбора на Мерцедес по време на състезателните уикенди.

Шумахер остана без титулярно място през сезон 2023 в F1. 24-годишният състезател бе освободен от Хаас в края на миналата година. Шумахер също така прекъсна връзките си с Ферари и стана резервен пилот на Мерцедес. Като такъв той ще присъства по време на всичките състезателни уикенди от тазгодишната кампания. Освен това той ще прекарва време в симулатора в Бракли и ще бъде готов да замести при нужда Люис Хамилтън или Джордж Ръсел

Според Шумахер, новата роля в Мерцедес му е дала съвсем нова перспектива за спорта.

„Това е интересен период за мен, тъй като имам възможност да наблюдавам и работя с двама фантастични пилоти, което невинаги се случва“, сподели Шумахер.

„Научих много за това колко е важен подхода към състезателните уикенди. Чувствам, че вече съм натрупал толкова много знания, които да добавя към уменията си“, добави резервният пилот на Мерцедес.

„Не мислех, че ще науча и придобия толкова знания за кратък период от време. Признавам, че е наистина очарователно работя заедно със състезатели като Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.“

Шумахер разкри, че не е осъзнавал колко много комуникация се осъществява в екипа по време на състезателния уикенд. Тогава състезателите прекарват по-голямата част от времето в кокпитите на своите автомобили.

„Като пилот обикновено не можеш да чуеш какво се случва между всички инженери, докато си на пистата. Затова слушането по време на сесиите беше изключително интересно.“

Шумахер призна, че е бил доста шокиран по време на първия си уикенд в бокса на Мерцедес

„Бях доста шокиран по време на първия си уикенд в бокса на Мерцедес. Не очаквах да има толкова много обмен на информация между инженерите. Честно казано не знаете какво пропускате, докато не станете част от него. Това, което наистина оценявам в работата си с тези инженери, е, че те наистина ви слушат и се интересуват от вашето мнение“, каза резервният състезател на Мерцедес.

Шумахер също така призна, че престоят в Мерцедес е доста емоционален за него, тъй като голяма част от хората в отбора са работили и с неговия баща Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион прекара три сезона в отбора от Бракли и записа един подиум.

„Това, което е специално от емоционална гледна точка, е факта, че много от хората са в отбора, са били тук и когато е карал моя баща. Все още има много хора, с които не съм се запознал лично. Все пак беше забавно да се опозная с колкото се може повече колеги“, обясни Шумахер.

„Установих се чудесно. Всички са толкова отворени към мен. Това ме накара да се почувствам добре дошъл от първия момент, в който влязох във фабриката в Бракли. През първите месеци прекарах доста време там. Да ви кажа честно това е много впечатляващо съоръжение“, отбеляза германецът. „Досега основният ми фокус беше работата в симулатора.“

Бившият пилот на Хаас разкри още подробности, свързани със симулатора на Мерцедес в Бракли

„Екипът на симулатора беше изключително любезен с мен. Наистина е чудесно да се работи с тези хора. Впечатляващо е да караш този симулатор, защото той е толкова усъвършенстван.“

„Тъй като съм се състезавал с автомобил по този нов набор от правила, имам добра представа как да ги управлявам. Това ми помогна в досегашната ми роля и се надявам да добави стойност за екипа. Ще се стремя да бъда допълнителен чифт очи и ресурс, който да помага на програмата за развитие през годината. Не ми е достатъчно да седя отстрани и искам да бъда полезен, където мога. Разбира се, в момента не прекарвам време в истинският автомобил, но с удоволствие бих покарал и W14“, завърши Мик Шумахер.

Шумахер-младши е доволен от настоящата си роля в Мерцедес. Но от друга страна, младият германец не крие, че има желание да се върне на стартовата решетка през 2024 г. За момента обаче пред него няма големи опции за догодина, освен ако не се случи нещо неочаквано.