Начало Lifestyle Шумен старт за българското рали за суперавтомобили!

Шумен старт за българското рали за суперавтомобили!

1102
0

Стартът на българското рали за суперавтомобили Премиум рали София – Свети Влас бе даден в сряда 19.06. от хотел „Маринела“.

Преди това в зала E.F.E. участниците получиха подробни инструкции. В пространството пред залата гостите имаха възможност да се запознаят с автомобилите „талисмани“ на ралито – Porsche Turbo S и първото в България Audi R8 Performace, предоставени от дългогодишния партньор на Ралито – Eurolink. Освен тях на червения килим пред залата можеха да се видят и BMW M5 и BMW M2 от Auto Bavaria. Автомобилите бяха подредени върху мултифункционалните гаражни настилки от Energy Sports.

Участниците в  ралито са над 40, като сред тях могат да се видят автомобили  като Ferrari California, AMG GT R с 4 литров V8 с 577 к.с. , Lamborghini Gallardo, Ferrari 488 GTB, тунингован Mercedes – Benz C63 S AMG до 700 к.с., 991.2 Porsche Turbo S и много други.

Точно в В 13:01часа стартът беше даден от Ива Русинова, известен дрифт състезател. Пръв потегли  пилотният автомобил BMW М5 на Auto Bavaria.

В 4-ри дневното приключение, първата дестинация е Букурещ. Пътят за северната ни съседка минава през летище Лесново, където ще могат да премерят силите на своите автомобили в дисциплината Драг.

За втория ден, организаторите са подготвили „Time Attack“ изпитание на писта МоторПарк Румъния. Третият ден ще е изненада и за вече участвали отбори в събитието, защото включва изпитание, което до сега не се е провеждало, а именно „Скрити локации“ на територията на град Русе. След него всички ще се отправят към Варна. За финалния ден, екипажите ще трябват да се преборят с хронометъра, но този път не за най-добро време, ами за средна скорост в изпитанието „Точна езда“.

Очаквайте да видите и индивудуално брандираните автомобили, които са част от ралито, като при тях присъства расовият спортист от Торино, Alfa Romeo 4C, брандиран специално от benzin.bg и Orlen Oil, луксозният grand tourer от Япония Lexus LC500 от Top’s Honey и персонализираният автомобил на Goto – Jewellery and Diamonds.

Финалът на Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2019 ще се състои на добре познатото ни място, а именно Марина „Диневи“ в Свети Влас на 22.06 от 16:30 часа, където ралито ще приключи със страхотен купон в Планет Яхт Клуб.