Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми и Ферари остават в добри отношения

Шуми и Ферари остават в добри отношения

58
0

Днес стана ясно, че Михаел Шумахер ще загърби 14-годишната си връзка с тима на Ферари, за да се присъедини към новия отбор на Мерцедес-Бенц през следващия сезон. Германецът обаче твърди, че отношенията между него и италианците остават изключително добри и хармонични и той е особено щастлив от този факт. Президентът на Ферари – Лука ди Монтеземоло, заяви още преди няколко дни, че той по никакъв начин няма да възпрепятства преминаването на Шуми в Мерцедес.

„Мислите ми винаги са свързани с Ферари. Много съм щастлив, че раздялата протече хармонично и че все още изпитваме приятелски чувства с тях.

Искам да благодаря особено много на Лука ди Монтеземоло и на целия отбор на Ферари за времето, което прекарахме заедно и за това, че ми дадоха възможността да напусна Ферари в приятелски отношения. Точно такива действия правят истинското приятелство и дори преди да имаше подписан договор, ние си обещахме да си сътрудничим за вбъдеще и си стиснахме ръцете. Винаги ще нося голяма част от Ферари в сърцето си и никога няма да забравя симпатията и страстта на тифозите. Те ме подкрепяха по целия свят с тяхната преданост – благодаря ви много за това!

Взимането на това решение далеч не бе леко и това бе основната причина. Работих заедно с Ферари 14 години и съм преживял много велики моменти с този отбор през това време. Повечето от живота ми като пилот във Формула 1 е преминал в червено, затова тая силна солидарност и лоялност към тези момчета, които винаги са ми помагали и са създавали страхотни коли за мен. Тази солидарност ще остане, въпреки че на пистата вече ще сме съперници, защото съм сигурен, че Ферари ще възвърнат силата си от предходните години, тъй като екипът е много силен и отдаден“, обясни Шумахер.