Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми ще участва в картинг надпреварата на Маса

Шуми ще участва в картинг надпреварата на Маса

40
0

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер ще защитава титлата си в картинг надпреварата International Challenge в Бразилия по-късно през тази година.

Шумахер ще бъде един от 26-27 състезатели, които ще премерят сили в състезанието на 30 ноември, организирано от пилота на Ферари Фелипе Маса.

„Ако трябва да съм честен даже не трябваше да го каня, за да дойде” – казва Маса за бившия си съотборник. „Неотдавна той ми каза на Хокенхайм, че иска пак да се състезава, тъй като му харесва града и спокойната атмосфера.”

Маса очаква Роберт Кубица, Себастиан Фетел и Себастиан Бурде също да присъстват.

„През 2007 година изглеждаше почти сигурно, че Кубица ще кара, но ангажимент в последната минута му попречи” – казва Маса. „Той гледаше International Challenge по телевизията и знае какво представлява надпреварата. Сега съм доста уверен, че той ще може да вземе участие.”

Маса също така покани и четирикратния шампион в НАСКАР, Джеф Гордон.

„Срещнах го на Индианаполис преди няколко години, а след това карахме в Ралито на шампионите в Париж. Той изглеждаше приятен и каза, че винаги е искал да посети страната ми. Това е една възможност пред него и мисля, че той няма да я пропусне” – допълва Маса.