Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми ще вози късметлии на пистата Аскари

Шуми ще вози късметлии на пистата Аскари

95
0

Михаел Шумахер продължава със задълженията си като посланик на кампанията на Бакарди против шофиране след употреба на алкохол. Победителите в игра на производителя на алкохолни напитки ще бъдат возени в автомобил от седемкратния световен шампион.

Шуми ще вози 28-ма победители по специално подбрано трасе, за да популяризира кампанията. Германецът и неговите спътници ще се движат на пълна газ в спортен автомобил по пистата Аскари в Испания. Шумахер ще покаже как един шампион контролира ситуацията при различни условия.

„Нямам търпение да разпространя посланието, че алкохолът и шофирането не вървят заедно. Това е една тема, на която се чувствам особено силен” – казва седемкратният световен шампион и посланик на Бакарди.

„Не съм карал по пистата Аскари преди, така че това ще бъде нещо и вълнуващо и за мен. Това ще бъде една невероятна възможност за щастливците да опитат нещо уникално за тях.”

Въпросната промоция е част от кампанията за социална отговорност на Бакарди, която бе пусната през април. Тя се опитва да покаже на възрастните различните начини за транспорт при употреба на алкохол – с обществен транспорт, с такси, със специален шофьор… или просто с консумиране на безалкохолни коктейли. Всеки желаещ, който иска да се запознае отблизо с кампанията, може да го направи на адрес: www.championsdrinkresponsibly.com.