Начало Moto News Шванц не пести похвалите си за Брадл

Шванц не пести похвалите си за Брадл

53
0
Хонда,Щефан Брадл

Спечелването на шампионската титла в Moto2 от страна на Щефан Брадл определено направи впечатление на много експерти. Един от тях е и Кевин Шванц, който спечели титлата в кралския клас през 1993 г., когато обема на двигатели още бе 500 куб.см. Американецът често посещава състезанията и остава вътре в спорта, въпреки че вече е на 49-години.

„Мисля, че Щефан показа на всички своите силни страни през този сезон“, заяви тексасецът в своята колонка в superbikeplanet.com. Той признава, че не познава особено добре екипа на Кийфер, с който германецът стана шампион. Той говорил през сезона с хора от отбора, но не останал с впечатлението, че тимът от Бад Кройцнах може да спечели титла. „Мисля си дори, че пилотът има повече вина за спечелването на титлата, отколкото отбора. Може би той е успял да извлече максимума от материала, с който разполагаше“, размишлява на глас победителя в 25 състезания.

Това, че Марк Маркес често бе по-бърз от Брадл във втората половина на сезона според Шванц не играе някаква особена роля.

„Идеята е през цялата година да даваш най-доброто от себе си. А това той направи най-добре от всички. Ще бъде интересно да се наблюдава развитието му в бъдеще.“

И въпреки че американецът не познава лично шампиона в Moto2, той няма проблем да го покани на гости в дома си.

„Ще се радвам, ако намине и покараме мотори или колела. Мисля, че зимата в Германия е тежка, така че по-добре да мине през нас. Три седмици каране и тренировки тук в Тексас ще му дойдат добре преди първите тестове в Малайзия.“