Начало Други Шведка ще кара в световния шампионат по раликрос

Шведка ще кара в световния шампионат по раликрос

42
0

Шведката Рамона Карлсон ще се състезава в минимум 7 кръга от световния шампионат на ФИА по раликрос. Тя ще кара Сааб 93 Суперкар за екипа на Пер Еклунд Моторспорт.

Карлсон започва кариерата си на 12 години, спечелвайки 2 пъти шведския шампионат по кроскарт. Тя се състезава в първото си рали през 2000 г., а през 2012-та кара в шест кръга от PWRC като част от първия изцяло дамски екип в първенството. Миналата година Рамона бе обявена за рали пилот на годината в родината си.

Другият пилот на Пер Еклунд Моторспорт ще е Хенинг Солберг, чийто по-малък брат Петер кара вече втори сезон в шампионата. Само той и Карлсон ще карат Сааб, сред останалите участващи автомобили има Ситроен, Ауди, Шкода, Рено.

Страхотно е да работя с Пер Еклунд – един от най-добрите шведски рали пилоти – коментира 33-годишната Рамона. – Отборът има сериозен опит, а класът Суперкар е един от най-екстремните в раликроса. Вълнувам се, че ще участвам.

Самият Еклунд заяви, че Карлсон е доказала колко е бърза, но участието й ще бъде наблюдавано с особено голям интерес, тъй като е първата дама в световния шампионат по раликрос.