Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сигурността на гумите не е под въпрос, категорични са Пирели

Сигурността на гумите не е под въпрос, категорични са Пирели

35
0
гуми,Пирели

Пирели заявиха категорично, че сигурността на гумите за следващия сезон във Формула 1 не е под въпрос.

Повод за изявлението стана случаят от последния ден тестове в Бахрейн, когато Нико Розберг публикува съобщение в Туитър, че се е завъртял при 320 км/ч заради неочаквано експлодирала гума. Репликата бе изтрита доста бързо, но вече се бе разпространила и се обсъждаше.

Тестовете на гуми в Бахрейн включваха известен брой прототипи, които са напълно иновативни по отношение на структурата и смесите. Целта бе развитие на по-подходящи решения за следващия сезон. Мерцедес-ът на Нико Розберг бе с една от тези прототипни спецификации – тествани единствено в лаборатория и такива, които няма повече да бъдат предлагани. Ето защо сигурността на гумите за следващия шампионат не е под въпрос. Случилият се инцидент с колата на Розберг се разследва и всичко, което бъде установено, ще стане достояние на ФИА и отборите – се казва в изявлението на Пирели.

На тренировките на пистата Сахир участваха четири отбора – Мерцедес, Ферари, Ред Бул и Торо Росо. Изпитанията бяха одобрени, след като от Пирели настояха, че са им нужни допълнителни проби и заплашиха, че ако нямат възможност да тестват, ще заложат на консервативен подход при производството на гуми за догодина.