Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Silly season ’24: Ботас: Бях в Бракли, но не в Мерцедес и...

Silly season ’24: Ботас: Бях в Бракли, но не в Мерцедес и не съм говорил с Тото

2041
0
Валтери Ботас, Люис Хамилтън
Валтери Ботас и Люис Хамилтън; снимка Алфа Ромео

Новината за преминаването на Люис Хамилтън във Ферари от 2025 г. отвори пазара на пилоти за догодина още в началото на 2024-та. Въпросът кой ще замести седемкратния световен шампион в тима от Бракли ще се обсъжда на практика през целия предстоящ сезон. Първите въпроси вече бяха зададени – в частност на Валтери Ботас по време на представянето на тима му Стейк/Заубер. Финландецът се пошегува малко след новината за Хамилтън и Ферари, публикувайки свой кадър „в очакване на обаждане“. Бе отбелязано също така, че бе ходил в Бракли. Той обаче уточни, че не е разговарял с Тото Волф относно свободното за догодина място.

„Доколкото ми е известно аз и Мерцедес не сме изгорили никакви мостове помежду ни. Не е тайна, че бях в Бракли в деня точно преди всичко това да се случи, но не бях в централата на Мерцедес. Отидох по лична работа и още не съм говорил с Тото по телефона“, заяви Ботас

„Дали може да се върна? Основният ми приоритет е проектът на Ауди. Но ако не се получи и не се споразумеем, то няма отбор, където не бих карал. Имам обаче приоритети и си имам свой списък“, допълни финландецът.

Ботас познава прекрасно отбора на Мерцедес. Той бе привлечен от Волф на мястото на внезапно оттеглилия се от спорта в края на 2016 г. Нико Розберг. Бе съотборник на Хамилтън от 2017 до 2021 г. включително. След това стана част от Заубер/Алфа Ромео/Стейк, където е и в момента.

Що се отнася до мнението на Ботас за преминаването на Хамилтън във Ферари от догодина, то финландецът бе категоричен, че според него това е страхотен ход за бившия му съотборник

„Никога не съм си представял, че това може да стане. Но се радвам за Люис, защото е добре за него. Отлична възможност е. Според мен той сам е взел решението. Моментът за обявяването му също е интересен. Но съм убеден, че мотивацията Ферари да се върне на върха е огромен стимул за самия Хамилтън. Ясно е също така, че тази новина отвори много рано пазара на пилоти за сезон 2025. Трудно е сега да се предвиди кой къде ще отиде. Но е интересно и такива събития са добри за спорта“, сподели Ботас.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stake F1 Team (@stakef1team)