Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силна квалификация за Ред Бул

Силна квалификация за Ред Бул

50
0

Пилотите на Ред Бул постигнаха второ и трето време в квалификацията днес, след като бяха изправени пред някои трудности вчера.

„Това беше добър ден. Имах доста трудно начало на уикенда и се борих доста с баланса на колата във вчерашната тренировка, но през нощта направихме добра крачка напред и сега всичко за състезанието изглежда добре. Въпреки това обаче предизвикателството, независимо дали си първи, втори, трети, е да се опазиш от колите отзад, ползващи KERS, тъй като до първия завой има доста разстояние. Днешната квалификация бе малко ‘на ръба’ – първо имаше жълти знамена, а после влязох в трафик по време на втората си обиколка, затова нещата не бяха идеални. Ще видим как ще са нещата утре, но би трябвало състезанието за нас да е добро“, обясни Фетел.

Уебър също не бе напълно доволен от събитията досега.

„Третата част на квалификацията не бе много добра за мен. Себастиан направи чиста обиколка и утре би трябвало да направим добро състезание. Добра работа и за Фернандо (Алонсо), добре е, че Рено имат още един двигател тук и че са на полпозишън. Рубенс (Барикело) не успя да стигне третата фаза, затова със Себастиан сме в добра позиция да се възползваме от това, надявайки се да вземем точки. Колите с KERS ще ни застигнат някъде на правата – не знам точно кога, но така седят нещата“, смята Уебър.

Шефът на отбора – Кристиян Хорнер, пък изрази задоволство от новините за състоянието на Фелипе Маса:

„Преди всичко, искам да кажа, че е чудесно да чуя, че Фелипе Маса е в съзнание и първоначалните признаци изглеждат добре, особено имайки предвид какъв тежък инцидент претърпя.

И двете ни момчета свършиха страхотна работа днес – 2-ро и 3-то място са чудесно постижение за отбора.“