Начало Картинг Силно представяне на българските пилоти за Купата на Румъния

Силно представяне на българските пилоти за Купата на Румъния

339
0

Силно се представиха българските пилот в състезанието за Купата на Румъния по картинг на пистата в Таргу Секуиеск. Никифор Баневски и Владо Арабаджиев завършиха на 3-о и 4-о място в клас KZ.

Първото място зае Андрей Вайда, следван от Андреа Раимонди. Третият наш пилот в класа Александър Димитров завърши 7-и, а последният Искрин Арабаджиев не завърши след катастрофа.

На старта Искрин потегли отлично и се опита да изпревари първите двама Николас Паску и Раимонди, но се стигна до инцидент между тях. В резултат Паску и старозагорецът отпаднаха, а зад тях в мелето се удариха още двама местни пилоти.

Начело за кратко излезе Никифор Баневски, но след 2 обиколки той за кратко време бе изпреварен от трима пилоти. След това обаче той си върна една позиция и стана 3-и, а стартиралият последен Владо Арабаджиев вече бе 5-и. До финала Баневски се залепи зад Раимонди, но не успява да го изпревари. А Влади стана 4-и, след като се справи с Едуардо Манолиа.

В Ротакс Сениор и Ротакс DD2, където пилотите караха заедно, друг наш пилот Любомир Гърков завърши първи в общото класиране след старт от 5-а позиция и на първо сред пилотите с машини DD2. Гърков финишира 3-и сред всички пилоти, но след наказания на Алдрин Опран и на първия Стефан Виктор по 10 сек., Любо бе обявен за победител.