Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силно износване на гумите попречило на пилотите на Уилямс

Силно износване на гумите попречило на пилотите на Уилямс

49
0

Силното износване на гумите при Фелипе Маса и Валтери Ботас е попречило на пилотите на Уилямс да спечелят точки в отминалата Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Двамата завършиха 11-и и 14-и, като нямаха добро темпо нито на мокра, нито на суха писта. Маса дълго време се движеше в топ 10 след преминаването към сликове, но неговият комплект медиум се износи бързо и в края той трябваше да спре в бокса за смяна със софт.

„Опитвахме се да се борим с толкова много коли по време на цялото състезание, но на мокро беше много сложно заради свърхзавиването, обясни бразилецът. – Опитахме се да запазим темпо и позиция, но нашите гуми деградираха много бързо в сравнение с тези на конкурентите, заради което загубихме места и завършихме извън топ 10. Когато гумите работеха, скоростта беше добра, но след като това се променяше и тя паднеше, ставаше трудно.”

Ботас от своя страна се смъкна от 7-а до 14-а позиция в хода на състезанието и също се оплака от недобрата работа на на гумите: „Основният проблем, преминавайки от гуми за мокро към „сухи” гуми, беше да ги загреем достатъчно да ги накараме да работят. В серията обиколки със сликове темпото беше лошо. Като отбор е важно да анализираме какво се случи. Аз също трябва да се поуча от моите грешки.”