Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун имат искания, преди да се съгласят на домакинство

Силвърстоун имат искания, преди да се съгласят на домакинство

27
0

Силвърстоун имат своите искания, за да се съгласят да домакинстват на Гран при на Великобритания.

Трасето реално помещава последната си Гран при през юни, тъй като Донингтън Парк подписа договор за 17 надпревари напред. В момента обаче Донингтън са в нарушение на споразумението си, тъй като не могат да съберат нужните средства. И въпреки че Бърни Еклестън даде срок от още две седмици на шефа на пистата, Саймън Джилет, то Еклестън вече започва да губи търпение.

Информирахме го (Джилет), че нарушава договора си. Споразумението, което имаме, му дава още 14 дни, за да поправи нещата. Повечето бизнес договори са така“ – коментира Еклестън.

И докато шансовете на Силвърстоун нарастват, то собствениците от Клуба на британските състезателни пилоти (BRDC) имат своите искания, като едно от тях е редуциране на таксите на Еклестън.

Готови сме да го направим“ – коментира Деймън Хил, президент на BRDC. „Но на този етап не сме видели още подходящ и достъпен договор.

Искаме да осигурим на феновете едно наистина страхотно място, но за да го постигнем, ще трябва да имаме такъв договор, който ни позволява да развиваме съоръженията си, без да има риск от разоряване на компанията.