Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун предлагат ново трасе за ГП на Великобритания

Силвърстоун предлагат ново трасе за ГП на Великобритания

48
0

И тази година Силвърстоун ще бъде домакин на Гран при на Великобритания, но трасето ще бъде малко по-различно.

В края на миналата година стана ясно, че от Силвърстоун правят известни промени по трасето си за бъдещото състезание от MotoGP. Така към средата на обиколките пилотите ще преминават по нов маршрут, който се намира надясно от настоящия комплекс Маготс/Бекетс/Чапел.

След завоя Клуб идва права, а след нея новото трасе, наречено Арена, завива надясно, а не наляво към шикана Аби и към Бридж. Новият участък се свързва със стария едва при острия завой Луфилд, където пилотите после ще продължават към старт-финалната права.

От Силвърстоун потвърдиха, че новото трасе Арена, чието създаване е струвало 5 млн. лири, ще бъде ползвано за състезанието от Формула 1 през юли, след като е получило одобрението на ФОМ. Новият участък предстои да бъде завършен през март, а малко след това би трябвало да бъде проверен и от ФИА.

Говорителката на Силвърстоун е разкрила, че обновеното трасе може да побере до 20 000 повече зрители, а със сигурност покрай присъствието на Дженсън Бътън и Люис Хамилтън желаещи няма да липсват.

„Новите сектори от пистата първоначално бяха направени, за да отговарят на правилата за сигурност на MotoGP, но комплексът Арена така или иначе бе създаден за състезания на две и на четири колела“ – уточни директорът на пистата Ричард Филипс.

„На някои ще им липсва да виждат модерните болиди от Формула 1 да ускоряват през Бридж, но ние трябва да се нагаждаме към времето и да търсим начини за подобряване на цялостното изживяване“ – завършва той.