Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун с нов договор за домакинство, остава в календара на F1

Силвърстоун с нов договор за домакинство, остава в календара на F1

709
0
Силвърстоун, Гран при на Великобритания
пистата Силвърстоун, снимка Мерцедес

Шефовете на пистата Силвърстоун подписаха нов 5-годишен договор за домакинство на Гран при на Великобритания във Формула 1. Така трасето ще продължи да приема кръг от шампионата в бъдеще.

Досегашният контракт беше валиден до тази година, след като през 2017 г. Британският клуб на пилотите (BRDC) активира клауза в договора, според която той щеше да бъде прекратен след тазгодишното издание на надпреварата.

Сега обаче беше сключено ново споразумение, което гарантира провеждането на състезания на Силвърстоун до 2024 г. включително. Шефът на BRDC Джон Грант заяви, че би било истинска катастрофа прочутата писта да отпадне от календара.

„Това са страхотни новини за BRDC, Силвърстоун, Формула 1 и за милионите британски фенове на моторния спорт“, каза Грант.

„Винаги сме казвали, че за да има нашият спорт дългосрочно бъдеще, той трябва да запази своите исторически състезания, добави изпълнителният директор на F1 Чейс Кери. – Силвърстоун и Великобритания са като детска люлка за този спорт, който стартира именно на това трасе през 1950 г.“

Управляващият директор на Силвърстоун Стюарт Прингъл заяви, че състезанието на тази писта е едно от предизвикващите най-голям интерес във Формула 1 и във Великобритания. И това е благодарение на неговата страхотна конфигурация, която се харесва на пилотите. И също благодарение на огромната страст към моторния спорт, която съществува там.