Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун ще чака до декември за дата

Силвърстоун ще чака до декември за дата

29
0

Директорът на Силвърстоун е подготвен да чака до декември, за да узнае дали и догодина неговата писта ще може да стане домакин на Гран при на Великобритания.

Според предварителни планове събитието трябва да се помещава на Донингтън Парк от 2010 година, но покрай проблемите, за които се носят слухове, Бърни Еклестън намекна, че Силвърстоун остава на дневен ред.

„Не могат да ни карат да чакаме постоянно. Но ние можем да чакаме до декември – до срещата на Световния съвет по моторните спортове. Но тогава ще е краят“ – каза Ричард Филипс, шеф на пистата. Той говори за срещата на ФИА, когато календарът за 2010 година официално ще бъде ратифициран.

„Обикновено предварителният календар е представян през юни, но досега още не се е появил. Наясно сме, че има доста политически дискусии, които стоят скрити от обществеността“ – допълва Филипс.

Той признава, че засега целта е да се гарантира Гран при на Великобритания през 2010 година, но амбицията като цяло е по-дългосрочен ангажимент. Междувременно договорът на Донингтън е до 2027 година.