Начало Избрани Силвърстоун ще промени разположението на част от предпазните ограждения

Силвърстоун ще промени разположението на част от предпазните ограждения

429
0
Силвърстоун, Гран при на Великобритания
Силвърстоун, снимка, Алфа Ромео

Силвърстоун ще промени разположението на част от предпазните ограждения. Това заяви ръководството на историческото британско трасе. Целта на тези модификации ще бъде доближаване на феновете до екшъна, който ще се развива на пистата през следващата година.

Силвърстоун е една от най-старите състезателни писти в календара на F1. Британското трасе приема състезания още от края на 40-те години на XX век. Преди това теренът се е използвал за военно летище, от което са излитали самолетите на Кралските военновъздушни сили. В момента пистата е домакин на състезания от F1, MotoGP, BSB, BTCC и други шампионати или серии.

Промените в предпазните ограждения ще бъдат на правата Уелингтън и завоите Бруклендс и Луфийлд. Новите модификации трябва да бъдат готови до началото на следващата Гран при на Великобритания.

Ръководството на Силвърстоун гарантира, че подобренията няма да имат отрицателно въздействие както върху безопасността на пилотите, така и на тези, които гледат от трибуните.

Общата дължина на уникалната ограда, доставена от швейцарската компания Geobrugg, е 248 м. След приключването на строителните работи предпазните ограждения ще бъдат преместени  с 15 м напред. По този начин феновете трябва да имат по-добра видимост към спектакъла на пистата Силвърстоун.

„Това е система, която е напълно хомологирана от ФИА и ФИМ“, заяви мениджърът на пистата Силвърстоун Лий Хoукинс.

„С оглед на скоростта на правата и новите аспекти на безопасността в F1, сега беше правилният момент да преминем към системата Geobrugg. Искаме да сме сигурни, че предоставяме на феновете най-доброто изживяване и най-добрата гледка.“

Оградата Geobrugg позволява бърз и лесен процес на инсталиране. Тя се използва на всички писти от клас 1 и е преминала различни тестове. Сред тях са улавяне на 780-килограмова сфера, изстреляна със скорост 60 км/ч, както и на сериен автомобил, който се удря под ъгъл от 20 градуса.

„Развълнувани сме, че ще бъдем част от плановете за реконструкция на Силвърстоун“, заяви директорът на отдела за решения за моторни спортове в Geobrugg Йохен Браунварт.

„С внасянето на нашите мобилни огради за отломки можем безопасно да осигурим на зрителите на правата Уелингтън фантастична гледка към пистата.“

Преустройството е извършено в партньорство с Dromo Circuit design. Компанията е извършила симулации, за да гарантира, че новото разположение на оградите ще отговаря на изискванията за безопасност.

„Решихме да използваме тази система не само защото е одобрена от ФИА, но и защото е много лесна за инсталиране. Ако трябва да я преместим леко или да коригираме нещо. Всъщност можем да го направим безпроблемно. Толкова е просто“, каза изпълнителният директор на Dromo Ярно Зафели.

Работата трябва да приключи до края на 2022 г. Това означава, че пистата ще бъде готова за всички състезания, които се провеждат през 2023 г.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Silverstone (@silverstonecircuit)