Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун може да спре да приеме кръг от F1 след 2019 г.

Силвърстоун може да спре да приеме кръг от F1 след 2019 г.

35
0

Собственикът на пистата Силвърстоун – Британският клуб на автомобилните пилоти (BRDC), обмисля възможността да се откаже от домакинство на състезанието от Формула 1 след 2019 г. През 2009 г. трасето бе обновено и подписа нов 17-годишен договор да приема Гран при на Великобритания. В него обаче има клауза, според която той може да бъде прекратен предсрочно след края на 2019 г.

За да се случи това, трябвало да бъде информиран управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун преди тазгодишното издание на надпреварата. Според информацията причината за обмислянето на пободен ход е постоянно покачващите се разходи около приемането на състезанието, към които се включва и голямата годишна такса за домакинство.

„Нашият борд би искал да запази Британската Гран при на Силвърстоун още много години, но само ако има смисъл от това, заяви босът на BRDC Джон Грант. – Трябва да защитим нашия клуб от потенциален унищожителен риск от няколко лоши години за нас в бъдеще. Без промяна в икономическото съотношение, рискът и възвращаемостта от провеждане на състезанието стават неоправдани.

Затова ние проучваме различни начини това да се промени. Сред алтернативите ни е да съобщим преди тазгодишното състезание, както се изисква, за намерението ни да използваме клаузата в договора за прекратяване на контракта след края на 2019 г. Решението не е просто и ще вземем под внимание всички фактори, преди да стигнем до заключение към средата на годината.“