Начало Рали Симеонов: Ралито не започна по план за нас, но наваксахме

Симеонов: Ралито не започна по план за нас, но наваксахме

52
0

Победителят в едномакровия шампионат на Hyundai Racing Trophy Симеон Симеонов, който стана първи и в клас RC5, заяви, че рали България не е започнало по план за него, като в първата отсечка той бе победен от Мартин Коев.

След това обаче Мони вдигна темпото и излезе на първа позиция в HRT. След като успя да натрупа преднина от над половин минута спрямо Коев, хасковлията върна газта в последните отсечки и караше просто да завърши.

„Състезанието не започна по план за нас. Темпото ни беше бавно. Но след това повишихме скоростта, заяви Симеон на официалната пресконференция след финала, като призна, че на последната отсечка се е завъртял на хлъзгавата настилка. – Ралито беше прекрасно, като много ми допаднаха етапите.“

Като недостатък на състезанието Симоен отчете единствено голямото изкачване между някои от отсечките. Но той добави, че това е разбираемо и го приема с оглед на спецификата на състезанието и подредбата на етапите.

На пресконференцията присъства и победителят в генералното класиране Ягиз Авджъ с навигатор с навигатор Бахадир Гюнченмез Пежо 208 R5. Той заяви, че в последния ден просто е контролирал темпото си, след като в първия натрупа над 1 минута аванс, а основните му конкуренти Пламен Стайков и Авджъоглу са били извън борбата.

Той сподели, че отсечките са били трудни и различни спрямо тези, на които е свикнал да кара в Турция, а присъствието на феновете близо до пътя също го е изненадало приятно.