Начало Автомобили Симпатичният Ami и обновеният C5 Aircross са премиерите на Citroen на Автосалона

Симпатичният Ami и обновеният C5 Aircross са премиерите на Citroen на Автосалона

3509
0

Симпатичният Ami и обновеният C5 Aircross са премиерите на Citroen на Автомобилен салон София 2022

Иновация със смели и неочаквани решения, вдъхновени от хората – 100% електрическият Ami е чаровен и изключително полезен. Батерията му е 5.5 kWh, литиево-йонна, подово разположена и се зарежда само за 3 часа от стандартен електрически контакт. Използването на Ami е толкова просто, колкото и на всеки домашен електроуред.

Размерите са ултракомпактни – 2,41 м дължина, 1,39 м ширина и 1,52 м височина. Диаметърът на завиване е 7,2 м, което прави градското пътуване и паркиране лесно. Вътрешното пространство позволява удобно придвижване на двама души. Големите прави стъкла и стандартният панорамен покрив представляват 50% от общата повърхност от линията на каросерията, което прави вътрешното пространство много приветливо.

Оригиналният стил на Ami не остава незабелязан, но клиентите могат и да го персонализират с помощта на наличните 6 цветни пакета аксесоари. Въртящият момент е наличен веднага благодарение на електрическия двигател. Максималната скорост достига 45 км/ч, а автономният пробег преди следващо зареждане е до 70 километра.

C5 Aircross e със значителни промени, включително изцяло променена предна част и нова интерпретация на емблематичното лого на Citroën

Моделът е с повече от 260 000 продажби от появата си през 2018 г. и остави сериозен отпечатък в силно конкурентния C-SUV сегмент. Благодарение на plug-in хибридната технологията на модела могат да се изминат над 50 км в напълно електрически режим без вредни емисии. С възможността за зареждане при 7,4 kW като стандарт, включването в домашна 32A wall box зарядна станция позволява на C5 Aircross PHEV да се зарежда напълно за по-малко от два часа. Приложението за смартфони MyCitroën на марката улеснява планирането на зареждане или предварителното настройване на климатика на автомобила, както и проверката на нивото на зареждане или скоростта на зареждане, където и да се намирате.

C5 Aircross идва с новия високотехнологичен селектор на скоростите e-Toggle (при Plug-In Hybrid и автоматичните версии EAT8)

Има нов бутон за избор на режим на шофиране и ново оформление на бутона за Grip Control функцията. При версиите PHEV има интуитивен селектор за избор на желания режим на шофиране (електрически, хибриден или спортен). Централната конзола също така интегрира решение за свързване с голямо отделение за съхранение, с два USB порта и безжично зарядно устройство.

Новият C5 Aircross предлага широка гама технологии от последно поколение за подобряване на комфорта и безопасността на пътниците. Разполага с общо 19 системи в помощ на водача, включително Highway Driver Assist. Това е система за автономно шофиране от ниво 2. Тя комбинира адаптивен круиз контрол с функция Stop & Go и активна система за предупреждение за напускане на лентата.

Новият C5 Aircross е единственият SUV в своя сегмент, който предлага три индивидуално плъзгащи се, накланящи се и сгъваеми задни седалки, което позволява на шофьорите да се насладят на модулност на ниво MPV в привлекателен SUV дизайн. Обемът на багажника също е еталонен за сегмента: от 580 л до 720 л за бензиновите и дизеловите версии и от 460 до 600 л за plug-in хибридните версии.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @citroenbulgaria