Начало Formula E News Симс на полпозишън в първия кръг от Формула Е

Симс на полпозишън в първия кръг от Формула Е

511
0
Алекс Симс
Алекс Симс, снимка: Формула Е

Алекс Симс от екипа на БМВ Андрети ще стартира от полпозишън в първия кръг от новия 6-и сезон във Формула Е. Британецът беше най-бърз в квалификацията за Дирия еПри в Саудитска Арабия.

Симс бе 5-и след квалификационните групи, но в решителния Суперпол направи страхотна обиколка и изпревари с 0.276 сек Щофел Вандоорн от заводския тим на Мерцедес, който дебютира този сезон.

Освен двамата, до Суперпола достигнаха още Сам Бърд, дебютантът Ник де Врийс, Едоардо Мортара и Жером Д’Амброзио.

Последният първи записа бърза обиколка в решителната част, но Симс го подобри с близо 1 секунда. Мортара се нареди между двамата, а Вандоорн излезе на 2-а позиция.

Де Врийс с Мерцедес беше с най-добри първи и втори сектори, но в 3-ия загуби много време. Така той остана 3-и за момента. Най-бързият от групите Сам Бърд от Върджин допусна грешка още в първия сектор и в крайна сметка завърши едва 5-и.

Шампионът от миналия сезон Жан-Ерик Верн от екипа на DS Techeetah остана 11-и. Той беше още в първата квалификационна група, когато сцеплението по трасето беше доста по-ниско. Друг шампион Лукас ди Граси от Ауди Спорт е едва 19-и.

Състезанието е днес от 14:00 часа българско време и ще бъде излъчено по Евроспорт.