Начало Други SIN CARS подготвя отбор за европейските GT4 серии

SIN CARS подготвя отбор за европейските GT4 серии

61
0

SIN CARS възнамерява да създаде български отбор, който да участва в европейските GT4 серии, съобщиха CEO-то на компанията Росен Даскалов и спортният мениджър Владимир Илиев.

Автомобилът SIN R1GT4 е готов и бе приет много добре. Той бе представен в Бирмингам на международното изложение на Аутоспорт. Това бе трето участие на компанията на салона, като бяха презентирани 3 различни версии.

– С гордост мога да кажа, че автомобилите ни се приеха с голям интерес в Англия. Щандът ни беше посетен от Петер Солберг и Алан Макниш, които дадоха много добри отзиви за нашата работа, за дизайна на автомобила и техническите му характеристики. Освен това спечелихме окончателно доверието на водещи фирми в областта на моторните спортове, като за пример ще дам Мишлен, с които сключихме договор за съвместна работа в развитието на нашите автомобили. Отсега нататък те ще участват във всички презентации и представяния – каза Росен Даскалов.

Интересът към GT4 автомобила бе голям и от английска страна. На Острова колата е включена в британския GT шампионат.

– С помощта на г-н Владо Илиев ще се борим да представим автомобила, проектиран и изработен в България с отбор от наши български участници, механици и мениджъри, които да бъдат избрани чрез конкурс, така че да подберем най-добрите. Имаме договорка с ръководството на европейските GT4 серии, в които смятаме да участваме с изцяло български отбор през 2015 г.

За тази цел ще се проведат тестове за пилоти и ще има конкурс за мениджър на отбора и механици. Изпитанията за състезатели ще са на пистата в Серес (Гърция) на 26 и 27 януари 2015 г. Досега 10 души са заявили желание за участие.