Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сингапур няма да е последният ни шанс да спечелим състезание този сезон,...

Сингапур няма да е последният ни шанс да спечелим състезание този сезон, смята Рикиардо

62
0

Даниел Рикиардо смята, че състезанието в Сингапур след седмица ще е много добър шанс за тима на Ред Бул да спечели победа, но по думите му това няма да е последната надпревара от сезона, в която „биковете” ще имат възможност да вземат първото място.

Рикиардо победи в надпреварата в Азербайджан, като се възползва от наказанието на Себастиан Фетел и проблемите с яката на кокпита на Люис Хамилтън. На бавните трасета в Монако и Унгария „биковете” не бяха достатъчно силни, за да се борят за успеха, но изглежда, че в Сингапур ще са на топниво.

„Смятам, че Сингапур няма да бъде последният ни шанс през сезона за победа, каза австралиецът. – Но е една от най-добрите ни възможности за успех през втората половина от сезона. В Сингапур трябва да увеличаваш постепенно скоростта в тренировките, а в един момент да започнеш да поемаш рискове.”

Даниел е завършвал на подиума на Марина Бей във всяко състезание, откакто е пилот на Ред Бул. През 2014 г. бе 3-и, а в последните две години  2-и. Като през миналия сезон бе само на половин секунда от победителя Розберг с Мерцедес. И тази година логично целта му е да стартира от полпозишън и да спечели.