Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сингапур посреща F1 с ентусиазъм

Сингапур посреща F1 с ентусиазъм

569
0
Гран при на Сингапур, Сингапур
снимка: Пирели

Иван Тенчев, Сингапур. Три години след последното състезание по улиците на Сингапур, градът отново посреща Формула 1 с огромен ентусиазъм. Местните медии отбелязват, че интересът към надпреварата е по-голям дори от онзи, който имаше към първото състезание през 2008 г. След тежките дни на затваряне и ограничения всички са щастливи, че градът отново е претъпкан. Хотелите са запълнени до последно, ресторантите – също, независимо от нивото им и цените. Маските са задължителни на практика само в обществения транспорт на почти 5-милионния мегаполис.

Въпреки неудобствата със затварянето на централни булеварди 6 от 10 жители – мъже – в Сингапур заявяват, че са щастливи от връщането на състезанието

Билетите са разпродадеди напълно. Любопитно е, че въпреки високите цени в Сингапур по принцип, тук те са по-евтини в сравнение с много места в Европа и тези със седалки на трибуни са с по-ниски цени, отколкото зелените площи на Стария континент.

Екипите и пилотите от Формула 1 обаче не изглеждат така ентусиазирани. Надпреварата на Марина Бей е може би най-тежката в календара, защото жегата е непоносима дори вечер, когато влажността се увеличава. Днес времето е особено тежко след среднощната буря с много дъжд. Запазването на режима от Европа също никак не е лесно и е много трудно организмът да работи по идентичен начин на тъмно, без естествена слънчева светлина. Храненето също е специфично, както и целия начин на живот за всички, въпреки че Сингапур така или иначе денонощно е буден.

Температурата на пистата се запазва около 60 градуса и Кевин Магнусен обясни защо състезанието тук е особено тежко

„От една страна е наистина ужасно горещо“, отбеляза датчанинът. „От друга, просто нямате време да отдъхнете. Завоите следват един след друг и не може да се отпуснете и за миг. Непрекъснато работите с волана. Почти няма прави, на които да поемете въздух. Средната скорост е много ниска, а състезанието продължава 2 часа.“